RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Немає сенсу напряму застосовувати піхоту: комбат з АТО озвучив план військової операції по поверненню Криму

Українська армія зможе повернути окупований Росією Крим за допомогою ракетного озброєння.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир 5-го окремого батальйону УДА Владислав Литвин ("Чорний").

За словами військового, операція по поверненню півострову не буде складніше повернення Донецька і Луганська.

"Та нічого не складніше. Ні. Ну, у військовому плані – можливо… Хоча там територія обмеженіша. Там, навпаки, можна ще ефективніше все зробити", - впевнений Литвин.

Також він спростовує тези про те, що окупанти зробили з Криму неприступну військову базу і вказує на серйозні проблеми, з якими росіяни зіткнутися в разі військової операції.

"Ну а дистанції які?.. Знову ж таки, як буде ворог отримувати туди постачання? Морем? Ну, супер. Чи Керченським мостом? Так то взагалі сміх і гріх. Хай бавляться", - говорить комбат.

Литвин впевнений, що українським військовим повернути півострів допоможе точне застосування ракетного озброєння.

"От зараз ми, в принципі, розвиваємо ракетну програму. І це вже тільки питання дистанції і ефективного застосування зброї. Якщо буде відповідне ракетне озброєння, то питання дистанції взагалі не стоїть. Тільки питання точного використання і попадання в ціль. Усе. Тому вони і намагалися завалити ракетне виробництво", - пояснює він.

Військовий зазначає, що в Криму немає сенсу застосовувати піхотні підрозділи, а ось для знищення військової бази противника необхідно саме ракетне озброєння.

"Якщо ми дійсно захочемо знищити якусь військову базу, то для цього українського ракетного озброєння, нових технологій або виробництва якихось нових речей теоретично повинно вистачити. Тому що дистанції дозволяють нам ефективно це використовувати", - вважає Литвин.

При цьому комбат зазначає, що в разі наземної операції доведеться докласти більше сил.

"Якщо стоятиме задача наземної якоїсь операції, то там доведеться побуцатися. Бо вони дійсно засобів туди наперли трохи. Ну і що? Яка різниця? Усе одно Крим повертати доведеться – хочемо ми того чи не хочемо", - говорить він.

Читайте також повний текст інтерв'ю Литвина на "Апострофі": Час вийшов, Донецьк і Луганськ будуть у складі України - комбат із АТО.