RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Капелан розповів про стеження церковників УПЦ МП за важливим військовим об'єктом в Україні

З Благовіщенського храму в місті Коломия Івано-Франківської області, навколо якого розгорівся конфлікт між представниками УПЦ МП і УГКЦ, здійснюється стеження за військовим аеродромом, який знаходиться поблизу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів капелан УГКЦ Микола Мединський.

"До речі, ще один момент: цей монастир, на об'їзній, стоїть в 300 м від злітної смуги військового аеродрому. І там, у монастирі, є камери. Тобто будь-які дії на аеродромі, будь то зліт або посадка будь-яких літаків контролюються тими, хто знаходиться в монастирі. А у нас є інформація, що там навіть зараз патрулюють сепаратисти", - йдеться в повідомленні.

Також Микола Мединський зазначив, що в 1990-х роках між двома церквами була укладена домовленість, згідно з якою УПЦ МП буде займати Благовіщенський храм, поки не буде збудована власна церква.

"Але коли вони побудували храм на Кірова і пізніше – монастир на об'їзній дорозі, виявилося, що ніхто не збирався повертати храм, який є архітектурною пам'яткою нашого народу. Більше того – вони його знищили", - пояснив капелан.

Детальніше про конфлікт двох конфесій навколо старовинного храму читайте в матеріалі "Апострофа": Ікони російського царя і президента України в пеклі: на Прикарпатті розгорається гучний скандал.