RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Готові на компроміс: в СБУ зробили заяву щодо обміну полоненими на Донбасі

Україна готова передати представникам незаконних збройних формувань "ДНР/ЛНР" понад 300 осіб з їх списків в обмін на 74 українських заручників.

Про це в ефірі 5 каналу заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

Він зазначив, що в окупованих Донецьку і Луганську сидять маріонетки Кремля і діалог про обмін російський президент Володимир Путін фактично веде сам з собою. Для України ж важливий результат.

"Ми готові, згідно з домовленостями і тим цифрам, які зараз обговорюють .... 307 чоловік - ті особи, які скоювали злочини проти цілісності України, які були в списку з боку ОРДЛО - ми готові в рамках домовленості за певною процедурою їх туди передати, щоб забрати 74 людини", - каже Тандіт.

При цьому представник СБУ запевнив, що Україна готова передати всіх заручників, передача яких можлива за законом. За словами Тандіта, на даний момент заручниками вважаються 158 осіб, але українській стороні відоме точне місцеперебування тільки 87 осіб.

"Йдучи на компроміси, ми готові до такої схеми, головне - щоб це було швидше, тому що фактично багато з наших хлопців знаходяться там близько трьох років", - відзначає він.

Детальніше про те, наскільки можливий великий обмін полоненими на Донбасі і що Путін може за це вимагати читайте в матеріалі на "Апострофі": Великий обмін: Кремль написав для України хитру п'єсу.