RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Луганську передрекли новий переділ в зв'язку зі зміною ватажка бойовиків ЛНР

Відсторонення ватажка терористів ЛНР Ігоря Плотницького істотно підриває переговорні позиції Росії на міжнародній арені.

Таку думку озвучив в інтерв'ю "Апострофу" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак

"Кілька років пропагандистська машина РФ переконувала всіх навколо, що є молоді "республіки", там відбуваються чесні вибори, є легітимна влада, яка може представляти інтереси народу. У зв'язку з цим РФ неодноразово говорила нашим партнерам на Заході, що Україні потрібно вести переговори з представниками ДНР і ЛНР. Але зараз вся ця пропагандистська конструкція зруйнована. Виявляється, немає і ніколи не було законних представників чогось там. Є представники Росії. На міжнародній арені ми мали рацію, адже ми постійно говорили, що у нас російська агресія, російські війська і колаборанти, які співпрацюють з окупаційною владою", - підкреслив Гримчак.

У свою чергу, донецький політолог Кирило Сазонов вважає, що рокіровка Плотницкий - Пасічник не обіцяє нічого хорошого для мирних громадян окупованих територій Луганської області, які змушені жити пліч-о-пліч з терористами.

"Плотницького поміняли на такого ж одіозного персонажа: колишнього СБУшника з орденом від Ющенка, який зрадив Україну. Для місцевого населення він ще гірше, ніж Плотницький, тому що знову почнуться переділ власності, нові віджимання майна, пограбування", - пояснив Сазонов.

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа": "Відставка ватажка ЛНР Плотницького: чотири важливих для України питання".