RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Атака влади на НАБУ: джерело розповіло, хто насправді заварив кашу і кому це було вигідно

Скандал навколо Національного антикорупційного агентства розгорівся з подачі лідера фракції "Народний фронт" Арсенія Яценюка.

Про це у коментарях "Апострофу" повідомило джерело з парламентської коаліції.

Співрозмовник видання додав, що президент Петро Порошенко також був не проти такого ходу подій.

Однак після широкого розголосу законопроекту, який дозволив би депутатам або президенту звільняти главу бюро, зміни вирішили відкласти.

"До кінця року ніхто не буде його розглядати. Та й ніхто нормальний за нього не проголосував би, хіба що "Опозиційний блок", - додало джерело видання.

Однак, як стверджує джерело "Апострофа", після розмов із західними партнерами Яценюк, на відміну від Порошенка, дав задній хід. Після такого ажіотажу навколо законопроекту депутати змушені були виключити його з порядку денного і відкласти.

"Ми не збиралися за нього голосувати. Ми хотіли включити його до порядку денного, потім відправити в комітети. Нам потрібно було змусити нервувати Ситника, який вважає, що йому все дозволено", - розповіли джерела в "Блоці Петра Порошенка".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Порошенка не очікували такої "істерії": хто атакував НАБУ і чого мало не позбавили Україну.