RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Натякнув на підготовку до "угоди" щодо Донбасу: український переговірник в Мінську зробив гучну заяву

Вирішення питання про припинення війни на Донбасі неможливо без деяких компромісів.

Про це в коментарі "Громадському ТБ Донбасу" заявив представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи на переговорах в Мінську Євген Марчук.

Він висловив думку про те, що в Україні необхідно розробити закон, в якому б чітко були прописані питання про повернення окупованих територій і відповіді на питання про те, що загрожує людям, які не брали участь в бойових діях, а також про гарантії держави. В даному контексті він також згадав непрості питання, які стосуються повернення втраченого майна та виплати заборгованості по пенсіях.

"Однолінійного і простого рішення чекати не доводиться. Навіть доведеться звикати до такого слова, як компроміс. Але є червона лінія, де компромісів бути не може - кордон, держава і т.д. А є такі речі, де потрібні компроміси, особливо в перехідні періоди - перехідні тимчасові адміністрації, можливо навіть за участю ООН або ОБСЄ, або перехідні за участю людей з одного і з тієї території, лінія фронту, прифронтова зона ... Не політика - вода, медицина, продовольство, енергетика", - говорить Марчук.

За словами дипломата, суспільство зараз не готове до такої ситуації і перед політиками стоїть завдання говорити з людьми про компроміси.

Як повідомляв "Апостроф", українська письменниця Оксана Забужко озвучила рецепт повернення Донбасу.