RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Сенсу для Росії немає взагалі: у владі України пояснили, до чого може призвести нове загострення у зоні АТО

Загострення воєнної ситуації на Донбасі зараз не входить в інтереси Росії, адже може призвести до посилення санкцій та надання Україні летальної зброї.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак.

"З точки зору раціональності, посилення агресії немає сенсу взагалі, тому що це буде ще одним важелем для того, щоб Україна швидше отримала летальну зброю з-за кордону. Але раціональні фактори не діють на керівництво Російської Федерації. Тобто можливо і загострення ситуації через майбутні вибори (РФ), санкцій або ще чогось, що буде застосовуватися проти Росії", - зазначив Гримчак.

Спрогнозувати посилення російської агресії гранично складно, а на даний момент окупанти проводять операції на невеликій ділянці фронту.

"А чи буде розгорнута ескалація, чи буде вона взагалі - тут сказати дуже важко саме тому, що раціонального пояснення будь-якої ескалації на сьогодні немає. Але люди, які сьогодні керують сусідньою країною, живуть у своєму світі, який не має ніякого відношення до реальності. І тому спрогнозувати будь-які дії дуже важко саме тому, що вони не виходять із раціональних кроків", - резюмував Гримчак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна може повернути Крим і Донбас за допомогою одного і того ж механізму – заступник міністра.