RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал через гомофобні жарти "95 кварталу": відео та всі подробиці

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення почала моніторинг у зв'язку з сюжетом в новорічному випуску програми "Вечірній квартал" на телеканалі 1+1.

Про це повідомляє "Радіо свобода".

Постановка коміків про Буратіно викликала скандал в соціальних мережах. Багато користувачів назвали даний сюжет гомофобним і образливим.

4 січня група активістів пікетувала офіс телеканалу 1 + 1, вимагаючи вибачень за даний сюжет. Однак до активістів ніхто з представників телеканалу або "95 кварталу" так і не вийшов.

"Що стосується розпалювання ворожнечі - це ключова історія. Якщо з'являться скарги, то йтиметься про порушення честі і гідності конкретних осіб. Ми знаємо, що факти дискримінації представників меншин в телерадіоефірі траплялися. Але якщо підтвердяться ознаки порушення, це може стати першим кейсом і створити прецедент", - заявив член Нацради Сергій Костинський.

Телеканал 1+1 та студія "95 квартал" опублікували вибачення за даний сюжет на своїх офіційних сторінках у соціальних мережах.

Якщо факт порушення буде підтверджений, Нацрада може накласти на телеканал штраф за можливі заклики до ненависті в ефірі або зробити попередження.

Як повідомляв "Апостроф", 2 грудня з'явилася інформація про реєстрацію в Україні "95 кварталом" нової політичної партії "Слуга народу", про творців якої в інтернеті вже була опублікована неприємна інформація.