RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Аналітики розповіли, хто стане головним суперником Порошенка на виборах в Україні

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко може стати основним конкурентом президента України Петра Порошенка на майбутніх виборах, а основною темою для піару опозиціонерки стане тема соціальних стандартів.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіли політичні експерти.

"Для неї звична тема - це тарифи, соціальні стандарти, підвищення якості життя пересічних громадян. Загалом, все, що пов'язано з соціалкою, - її тема. Вона викликає найбільш сильний відгук серед українців", - зазначає політолог Петро Олещук.

Аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич зазначив, що тут існує небезпека виникнення серйозної конкуренції, адже президент Петро Порошенко і прем'єр Володимир Гройсман також будуть намагатися показати зростання рівня доходів населення.

"Вони будуть говорити про пенсії, зростанні зарплат. Об'єктивні чинники зростання економіки, пов'язані зі зростанням цін на сировину в світі, будуть представлені як результати економічної політики влади", - говорить аналітик.

Але Тимошенко в такій ситуації виявиться в більш виграшному положенні, впевнений політичний експерт Ігор Петренко.

"Опозиції завжди легше: фактично ти нічого не робиш, а політичні дивіденди все одно отримуєш, просто потрібно вчасно вказати на помилки влади. Відповідно, Тимошенко буде грати на будь-яких ляпах, які обов'язково допустить влада, наприклад, говорити про удаваність реформ. Коливання курсу долара ? Інфляція? Підвищення споживчих цін, комуналки? Все це її теми ", - упевнений Петренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко буде піаритися на трьох темах, у його "ворогів" є кілька відповідей.