RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У хід підуть старі методи: як українські партії боротимуться за виборця на виборах в Раду

Якщо виборче законодавство до 2019 року не зміниться, не варто очікувати великих сюрпризів від українських політиків в передвиборний період.

Про це в коментарі "Апострофу" розповіли політичні експерти.

Політолог Петро Олещук впевнений, що "Опозиційний блок" продовжить робити акцент на антивоєнну помірно проросійську риторику "мир за всяку ціну".

"Мовляв, співпраця із Заходом нічого не дала, крім війни, а значить, потрібно відновлювати економічні зв'язки з Росією. Але на цьому полі у них з'являються дуже сильні конкуренти в особі партії "За життя". Вони орієнтовані на того ж самого виборця, але грають більш яскраво, тому у "Опозиційного блоку" може виникнути серйозна криза жанру ", - вважає експерт.

За словами політологів, "Самопоміч" буде грати на націоналістичних настроях і акцентуватиме увагу виборців на неефективності реформ.

"А ось" Народний фронт "буде акцентуватися на досягненнях міністрів, які пройшли в Кабмін за квотою НФ або користуються його підтримкою", - зазначив аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

Без великих системних змін у виборчому законодавстві не варто чекати сюрпризів від політиків.

"Депутати і далі будуть асфальтувати дороги, допомагати дитячим садкам, проводити концерти, тому що акцент буде зроблений на 225 депутатів, які повинні пройти по мажоритарних округах. Великих проектів, пов'язаних зі структурними змінами, якістю політики, чекати не доводиться", - впевнений політтехнолог Дмитро Раімов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко буде піаритися на трьох темах, у його "ворогів" є кілька відповідей.