RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Бойовики влаштували нові збройні провокації на Донбасі

За минулу добу бойовики терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" продовжують зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припиненню вогню на час новорічних і різдвяних свят та обстрілювати з забороненого мінського домовленостями озброєння позиції Збройних Сил України.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

"На Донецькому напрямку противник застосував 120-мм міномети і випустив три міни цього калібру по захисникам населеного пункту Водяне на Приазов'ї. На Луганському напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів були обстріляні опорні пункти сил АТО поблизу Луганського, а з міномета калібру 82-мм ворог вів вогонь по захисникам Троїцького", - йдеться в повідомленні.

Загалом, за минулу добу, російсько-окупаційні угруповання скоїли 3 обстріла позицій Збройних Сил України. Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

В результаті ворожих обстрілів двоє українських воїнів зазнали бойових травм. Стан їх здоров'я - задовільний.

Як повідомляв "Апостроф", в 2018 році президент України Петро Порошенко та інші політики будуть намагатися піаритися на темі війни на Донбасі, що може викликати ескалацію конфлікту.