RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Нова зброя: Україні пообіцяли два цікавих роки

У найближчі кілька років українську оборонну промисловість чекають серйозні зміни.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів директор інформаційно-консалтингової компанії "Defense Express", військовий експерт Сергій Згурець.

"Питання корпоратизації, приватизації, акціонування в тому чи іншому форматі, думаю, будуть головними у найближчі два роки. Але вже стає зрозуміло, що приватні компанії, які потім трансформуються різні зразки державних, уже сьогодні демонструють значно більшу гнучкість у порівнянні з державними підприємствами, що входять до Укроборонпрому", - зазначив експерт.

При цьому Згурець переконаний, що подібні зміни будуть супроводжуватися досить хворобливими процесами.

"Цей процес буде досить болісним, так як частина власників буде сумлінною, а частина - типовими спекулянтами, скажімо так. Тому процес буде супроводжуватися певними втратами і перемогами. Думаю, цей і наступний роки будуть надзвичайно цікавими. Процеси корпоратизації та приватизації перетнуться з процесом створення нових зразків техніки, треба, щоб вони не заважали один одному. Тепер я розумію, чому Міністерство оборони починає робити ставку на приватні підприємства - в нашому державному оборонному замовленні половина замовлень проводиться державними підприємствами, а іншу половину отримали приватні компанії, частка яких стає все більше", - вважає Згурець.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Зброя в Криму не врятує Росію у разі серйозних бойових дій - військовий експерт.