RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Зайшли в глухий кут: на Заході оцінили перспективи врегулювання ситуації на Донбасі

Мінський процес не має великих шансів на те, щоб стати успішним у довгостроковій перспективі, а український закон про реінтеграцію Донбасу звужує поле для проведення дипломатичних переговорів, чим незадоволені в ЄС.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів старший науковий співробітник і керівник відділів зовнішньої політики і політики і установ у брюссельському Центрі дослідження європейської політики (CEPS) Стівен Блокманс.

За його словами, в ЄС на даний момент немає чіткої позиції щодо стратегії врегулювання конфлікту на Донбасі, а офіційний Брюссель застряг на старій позиції підтримки повного виконання Мінських домовленостей як основи для сталого врегулювання.

"Мінський процес сам по собі зіпсований з двох причин. По-перше, через включення умов, які не можуть бути виконані, і тих, які не будуть виконані Росією. Через це він зайшов в очевидний глухий кут, з якого, як я припускаю, не можна вийти. По-друге, за чіткого дотримання ЄС мінської формули, яке досі є, будь-яке юридичне закріплення позицій в цьому плані буде заважати пошуку узгодженого врегулювання", - повідав Блокманс.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Ситуація на Донбасі зайшла в глухий кут, є дві причини цього - західний експерт.