RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Журналісти розповіли про полковника СБУ, який причетний до розстрілів майданівців і уникнув покарання: відео

Полковник СБУ Віктор Крайтор, який очолював управління СБУ в Хмельницькій області під час Революції Гідності і 19 лютого 2014 публічно взяв на себе повну відповідальність за віддання наказу на застосування зброї проти мітингувальників, в жовтні 2017 вийшов на пенсію без будь-якого покарання.

Про це повідомляє видання bihus.info.

19 лютого 2014 року з будівлі СБУ в Хмельницькому відкрили вогонь з кулемета, в результаті чого один з активістів отримав смертельне поранення.

Відзначається, що полковнику повідомили про підозру в перевищенні службових повноважень (ст. 365 КК), пізніше підозра була замінена на більш м'яку статтю - недбалість (ст. 425 КК), але до сих пір розслідування не було доведено до кінця.

Полковник так і не був покараний за злочин, який фактично публічно визнав. При цьому, за даними журналістів, екс-полковник володіє дорогою нерухомістю і нещодавно придбав автомобіль представницького класу.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Сергій Рахманін у зв'язку з річницею подій на Майдані емоційно висловився про ті дні, а також про те, що сталося з українцями за минулі чотири роки.