RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Мінометами обрушити купол Ради і добивати тих, хто вижив: Луценко зробив заяву про плани Савченко влаштувати бійню в Києві

Генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні внесе подання на зняття депутатської недоторканності з Надії Савченко, яка підозрюється в плануванні державного перевороту в Україні і теракту в Києві в будівлі парламенту.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент "Апострофа" у Верховній Раді.

За його словами, Савченко планувала за допомогою мінометів розстріляти будівлю Верховної Ради в Києві, а пізніше зачистити приміщення від тих парламентаріїв, що вижили.

Про причини, які завадили здійснити задумане Юрій Луценко не повідомив.

"Слідство має неспростовні докази того, що Надія Савченко особисто планувала, вербувала, давала вказівки, як провести терористичний акт в стінах парламенту, знищивши бойовими гранатами дві ложі. Мінометами (планувалося ред.) обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе ", - заявив генпрокурор.

Народний депутат Надія Савченко заявила, що є свідком того, як нинішній спікер Верховної Ради Андрій Парубій заводив снайперів в готель "Україна" під час подій Революції Гідності в Києві.