RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Епопея з ДНР закінчилася: журналіст вказав на цікаві сигнали з Донецька

Останнім часом представники терористичної ДНР все частіше стали говорити про те, що окуповані території повинні возз'єднатися з Україною. Зокрема, такі заяви звучать під час засідань нещодавно створеного в окупованому Донецьку "українського народного трибуналу", мета якого позначена бойовиками як притягнення до відповідальності керівництва України "за військові злочини перед народом".

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, "голова народного трибуналу" Олена Шишкіна заявила: "Ми - громадяни України, ми хочемо, щоб Україна возз'єдналася, після виконання Мінських угод". Після чого виникає логічне запитання про припинення діяльності т.зв. ДНР. Крім того, Шишкіна заявила, що "суд" над президентом України Петром Порошенко пройде за українськими законами.

"Коли в Києві прийдуть до влади адекватні політики, "трибунал" передасть до Верховного суду України всі матеріали для винесення реального офіційного вироку на підставі нашого попереднього громадського вироку, заснованого на чинному Кримінальному кодексі України", - також заявила соратниця бойовиків.

На думку аналітика Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевича, таке положення справ є логічним продовженням бажання Кремля заштовхнути Україні окуповані території Донбасу в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

"Останні два роки Кремль говорить, що Донбас – це Україна. Єдиним з ватажків терористів, хто намагався протидіяти цій тезі, був [Ігор] Плотницький, який через своє нерозуміння все ще думав, що веде Луганську область до складу РФ. Але закінчилося все тим, що Плотницького знайшли у російському СІЗО (нагадаємо, за останніми даними наших джерел, Плотницький знаходиться в Москві, й із міста йому виїздити заборонено, - "Апостроф"). Тому все цілком логічно: хазяїн сказав – песик гавкнув", - констатує Тишкевич.

У той же час журналіст Денис Казанський впевнений, що представники т.зв. ДНР намагаються створити легітимність процесу.

"Таким чином вони намагаються створити якусь видимість легітимності процесу. Наприклад, коли тільки починався військовий конфлікт на Донбасі, там рулили росіяни: Стрєлков і Бородай. Вони - громадяни Росії. А потім їх замінили показово українськими громадянами, щоб підкреслити, що відбувається саме громадянська війна. Так і в цьому випадку йде спроба показати, що це громадянська війна. Але насправді це звичайні колабораціоністи, яким платять гроші", - пояснює він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Ватажки ДНР визнали Донбас Україною: що задумали в Кремлі.