RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Приховували свавілля: стало відомо, як Україна йшла на поводу у військових Путіна в Криму задовго до анексії

Росія задовго до анексії Криму повністю ігнорувала угоди з Україною про правила розміщення Чорноморського флоту в Севастополі, а українська влада закривала на це очі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів офіцер запасу, нардеп Дмитро Тимчук.

"А беззаконня було явне, причому як афери матеріальні (передача в оренду землі, яку займав Чорноморський флот), так і суто військова складова. Україна за базовою угодою про умови базування ЧФ РФ у Криму і Севастополі від 1997 року могла контролювати переміщення сил і засобів Чорноморського флоту, давати на рівні правоохоронних органів дозвіл на переміщення боєприпасів, військової техніки. Чорноморський флот на все це плював з високої дзвіниці", - зазначив Тимчук.

За його словами, російські військові перевозили боєприпаси без узгодження з українською стороною. При цьому така ситуація існувала ще за президентства Віктора Ющенка і посилилася при Вікторі Януковичі.

"Що вони завозили з бази ЧФ РФ на території Росії в Севастополь, теж ніколи ніким не перевірялося, тому що росіяни просто не дозволяли. Хоча за базовими угодами вони зобов'язані були повністю звітувати. Вони розмістили на території Криму бойову авіацію, яка була пристосована під несення тактичних ядерних боєзарядів, що теж було заборонено двосторонньою угодою", - розповів Тимчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Головний упор Путіна був не на Донецьк і Луганськ, а на два інших міста України - Дмитро Тимчук.