RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало ще складніше: з'явилася розповідь про покупку і продаж нерухомості на окупованому Донбасі

Продати квартиру на окупованій території Донбасу можливо, але цей процес значно ускладнився через позицію терористів, які не бажають визнавати договори, укладені українськими нотаріусами.

Про це розповів "Апострофу" журналіст "Радіо Свобода", луганчанин Андрій Діхтяренко.

"Потрібно повністю перереєструвати її (квартиру – ред.) за правилами Л/ДНР: отримати новий техпаспорт, сертифікат про наявність в місцевому реєстрі, на що треба витратити багато грошей і часу. Квартири все ж продаються, тому що є люди, які хочуть їх продати і готові робити це навіть за низькими цінами", - розповів Діхтяренко.

За його словами, на даний момент в Донецьку ціни на квартири стартують від 8 тисяч доларів, при цьому в 2014 році мінімальна вартість становила 24 тисячі.

"Тим не менш ринок нерухомості там все одно існує. Люди, не дивлячись на всі ці проблеми, купують їх на окупованій території. Хтось робить це, тому що переїжджає в Донецьк або Луганськ з маленьких шахтарських селищ і містечок, де взагалі немає ніякої роботи і перспектив, тому для них це така собі сходинка вгору", - пояснив журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Люди на Донбасі живуть в чорній кімнаті, де бігають великі сірі коти - журналіст з Луганська.