RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Названа дата прийняття Україною на озброєння нової потужної зброї

Ракетний комплекс "Вільха", який за технічними характеристиками перевершує "Точку-У", ЗСУ візьмуть на озброєння в серпні.

Про це директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Державні випробування "Вільхи" триватимуть ще до кінця липня. Адже програма перевірок надзвичайно широка. Можна припустити, що прийняття українською армією "Вільхи" на озброєння - йдеться про наказ Міністра оборони, який легітимізує весь процес подальших закупівель - відбудеться десь в серпні" , - написав він.

Відзначимо, що комплекс "Вільха" повністю складається з деталей українського виробництва. Нова система управління, нове ракетне паливо і нова бойова частина - все це вітчизняне. Головною "родзинкою" нової зброї є система управління ракетою. Вона передбачає корекцію польоту за рахунок імпульсивних двигунів. При цьому ракета здатна нести різні бойові частини в залежності від призначення.

Детальніше про нову зброю України читайте в матеріалі "Апострофа": Великий ризик для військ Путіна: як Україні допоможе нова зброя.