RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Пастка для України: названо хитрий план Путіна по Донбасу

Референдум про автономію Донбасу в складі України, які б результати він не показав, вигідний Росії в будь-якому випадку.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, якщо референдум з такого питання все ж буде проведено, Кремль виграє при будь-яких його результатах. Наприклад, жителі Донбасу висловлюються за автономію в складі України. Тоді у Москви з'являється додатковий козир в переговорах з Києвом: ваші ж громадяни хочуть автономії, а її умови давайте обговорювати. Крім того, з'являється можливість легітимізувати на Донбасі умовного Захарченка і Пасічника.

"Це може бути використано і з точки зору пропагандистської роботи, мовляв, дивіться: Донбас ж хоче назад в Україну, а Україна не хоче його приймати", - пояснює аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

Якщо ж мешканці Донбасу висловлять думку проти автономії в складі України, то для Москви ще краще. Ні, в Росію їх, звичайно, ніхто не забере, але у Кремля з'являється ще більш потужний переговорний козир: ваші громадяни хочуть бути з нами, ми не збираємося їх забирати, але раз вони нам так довіряють, ми і будемо диктувати умови.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Що Путін запропонував Трампу Донбасом: кілька важливих деталей.