RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У ЗМІ розповіли, як одеський прокурор Вихор провалив справу про незаконне будівництво "яхт-клубу"

Прокуратура Одеської області під керівництвом Максима Вихора заявила про накладення арешту на земельну ділянку на Французькому бульварі, 1/5 і отриманні доступу до проекту забудови, проте фірма-розробник проекту "Конмар" вирішила оскаржити в суді рішення Приморського суду від і виграла справу.

Про це пише From.ua.

Суд 14 січня скасував постанову Приморського суду про надання поліції доступу до проекту забудови пляжу колишнього санаторію "Росія". Причиною відмови послужили помилки правоохоронців при реєстрації кримінального провадження. Поліцією було відкрито провадження за статтею "Самоправство", яке має передбачати наявність заявника - "потерпілого", але його по факту не виявилося. Також видання зазначило ряд інших ляпів правоохоронців - стаття 356 КК "Самоправство" передбачає, що самовільні дії осіб повинні оскаржуватися іншими громадянами, підприємствами або організаціями, чиї права могли бути порушені, але в залі суду прокурор підтвердив, що заяв про довільні дії забудовника не надходило . Відповідно, кримінальне провадження по даній статті не могло бути розпочато прокурором або поліцією.

Також причиною, по якій апеляційний суд скасував рішення Приморського суду, - що при розгляді у першій інстанції клопотання поліції про вилучення документів, були відсутні представники фірми-проектувальника "Конмар". "Конмар" був позбавлений права викласти позицію про законність доступу до їх документів і вилучення оригіналів. Ще однією причиною, на думку журналістів, стало те, що поліція не змогла довести в суді необхідність вилучення документів і проекту забудови у фірми, а також щодо існуючої загрози зміни або знищення проекту.

Слідчі клопотали в Приморському суді про вилучення документів, то вони не довели факт самовільного встановлення паркану і не були проведені будь-які слідчі дії щодо встановлення осіб, чиї інтереси і права могли бути порушені через встановлення паркану.

У виданні називають дії поліції і прокуратури при розслідуванні справи про незаконне будівництво апартаментів під виглядом яхт-клубу на місці пляжу колишнього санаторію "Росія" "провальними". Журналісти зазначають, що у прокуратурі не могли не знати, що для відкриття провадження у статті "Самоуправство" необхідна "постраждала особа", і роблять висновок, що справу була "злиту".

Також видання вказує на провал з арештом земельної ділянки, коли суд за клопотанням фірми-орендаря "Варда-Плюс" зняв арешт з ділянки площею 0,6844 га. Прокурор не зміг довести в суді, що земельну ділянку є доказом, оскільки не були призначені будь-які експертизи в ході досудового розслідування, які могли б підтвердити підозри підлеглих прокурора Максима Вихора.

Фірма-забудовник "Мегалайн" планує звести 157 апартаментів і паркінг на Французькому бульварі, 1/5. Ділянка площею 0,6844 буде забудована трьома будинками висотою від 4 до 11 поверхів. Перша будівля складатиметься з 88 кімнат, друга будівля з 18 кімнат, а третє з 47 кімнат відпочинку, які пізніше виявляться квартирами під продаж. У серпні 2018 року Одеська міськрада віддала в оренду ТОВ "Варда Плюс" земельну ділянку площею 0,6844 га строком на 10 років для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель яхт-клубу з рятувальною станцією.