RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Велике Будівництво" дасть 150 тисяч робочих місць у дорожній галузі - координатор програми Юрій Голик

"Велике Будівництво", яке офіційно розпочалося 1 березня, дасть потужний стимул розвитку економіки України - тільки в дорожньому будівництві буде створено близько 150 тисяч робочих місць.

Таку думку висловив для "Україна 24" радник прем'єр-міністра Юрій Голик, який координує національний інфраструктурний проект "Велике Будівництво".

"Будівельна галузь – галузь, в якій зайнята величезна кількість людей. Ми порахували, що проект "Велике Будівництво" створює близько 150 000 робочих місць", - заявив Голик.

Координатор програми "Велике Будівництво" додав, що враховувалися тільки підрядні організації, які будуть безпосередньо виконувати роботи. Насправді ж, у "Велике будівництво" буде задіяна набагато більша кількість людей, особливо, якщо врахувати, що проект включає в себе не тільки дорожнє будівництво.

Всього, за планами уряду, протягом 2020 року в рамках "Великого Будівництва" має бути побудовано і відремонтовано 4 000 км доріг національного та міжнародного значення 2 500 км доріг обласного та сільського значення, 100 шкіл, 100 дитячих садків, 100 стадіонів і 212 приймальних відділень невідкладної медичної допомоги.

Як повідомлялося, для фінансування дорожніх робіт на 2020 рік передбачена рекордна сума 107 млрд гривень, яка складається з декількох каналів: Дорожній Фонд, допомога міжнародних фінансових організацій, кредити Укравтодору під державні гарантії і частина грошей, які Україна отримала від російського "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу.