RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Намітингували: в Чернівцях після протестів прийняли нове рішення щодо роботи ринків

У понеділок, 27 квітня, на позачерговому засіданні обласної ради Чернівців члени виконавчого комітету прийняли рішення дозволити роботу ринків в місті.

Про це стало відомо за результатами засідання, розповідають місцеві ЗМІ.

Зазначається, що перед засіданням пройшов черговий масовий протест під стінами Чернівецької обласної державної адміністрації. Після цього одноголосно було прийнято рішення розглянути на виконкомі рішення про роботу ринків і винести його на голосування.

В результаті було прийнято проект про відновлення роботи ринків, але з певними обмеженнями: зокрема з 20:00 до 4 ранку їх робота буде обмежена, працівники ринків повинні дотримуватися санітарно-епідеміологічних норм - йдеться про обов'язкове використання рукавичок і захисних масок у продавців.

Також відомо, що члени виконкому Чернівецької облради звернуться до Кабінету міністрів з проханням дозволити діяльність ринків в місті і надати порядок здійснення комерційної діяльності на ринках.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Чернівцях намагалися ввести комендантську годину на вихідні, однак на вулицях перед великими супермаркетами стали накопичуватися натовпи людей, які намагалися закупити продукти про запас. На думку журналістів і експертів, такого роду збори різко збільшували небезпеку поширення коронавірусу в місті.