RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Зеленського оцінили загрозу бунту мерів і назвали причину черкаського скандалу

Сергій Трофимов, перший заступник голови Офісу президента заявив, що бунт мерів неможливий і знайшов цьому дивну причину. Також він вважає, що протистояння з мером Черкас Анатолієм Бондаренком було викликано його бажанням "набрати очки і впізнаваність".

Таку думку він висловив в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Він заявив, що Анатолій Бондаренко - виконавець, а модератори - "недобиті корупціонери на місцях".

"Мер Черкас в цьому випадку (скандал з запуском транспорту, - "Апостроф") - виконавець цієї історії, а не модератор. Тому я не бачу сенсу з ним спілкуватися про це. Модератори - недобиті корупціонери на місцях, які намагаються з усіх сил зберегти свої можливості, сфери впливу ... На місцях люди, ми всі разом боремося. І тут раптом ти видаєш свої дії за турботу про людей. Це ж неправда ", - обурюється Трофимов.

На його думку, все зло - в децентралізації.

"Глобально причина в децентралізації. Мери, місцеве самоврядування отримали колосальні можливості, але разом з цим і повноваження і відповідальність. І ряд людей забув про відповідальність і скористалися ресурсами. І тепер ці речі, які були спрямовані на збагачення або неефективне управління хочуть видати за боротьбу з центральною владою ", - вважає Трофимов.

Він додав, що на його думку, бунт мерів неможливий.

"Я вважаю, що бунт мерів неможливий. Мер не може йти проти своїх виборців. А вони ж вибирали і президента. Це якісь нерозривні речі. Це просто ситуативна спроба хайпа, щоб набрати очки, впізнаваність", - заявив Трофимов.

Раніше політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко висловив "апостроф" думка, що через відсутність прямої комунікації українського уряду і президента Зеленського з місцевою владою ситуацію в Черкасах, де за рішенням міськвиконкому самостійно послабили карантинні обмеження, можуть використовувати творці так званої партії мерів.