RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ЗМІ розповіли, як дніпропетровський губернатор-зірка російських ТБ-шоу "підставляє" Зеленського

У той час, як турне президента Зеленського по областям триває, на Дніпропетровщині глава ОДА Олександр Бондаренко та голова облради Святослав Олійник фактично провалили роботу в рамках реалізації президентської програми "Велике будівництво".

Про це йдеться в статті, опублікованій виданням "Главное".

"Голова Дніпропетровської ОДА Бондаренко в черговий раз підставляє Зеленського, показуючи йому відверто халтурні роботи, недобуд і недороб. І тим самим освячуючи ці халтури і недороби рейтинговим іменем самого президента", - йдеться в статті.

Як приклад журналісти наводять випадок під час візиту Зеленського до Дніпропетровської області 26 серпня: "Навіть з одного фото з президентського сайту можна зробити висновки, що Зеленського"розвели", показуючи нібито готовий клас. Насправді не готові ні школа, ні клас, який йому демонстрували. На вікнах немає штор і жалюзі, які входять в комплектацію. На підвіконнях видно горщики з квітами, що заборонено, адже у дітей може бути алергія. У новому "сучасному" класі немає дошки. Меблі не з цього класу. Меблі в школу забули закупити і довелося везти з іншої школи комплект для одного класу".

За інформацією журналіста, ще одним варіантом, куди обласна влада планувала привезти Зеленського на відкриття, була школа в Перещепино.

"Знову втрутилися"але". Обласна влада в особі Святослава Олійника"забула"виділити гроші на закупівлю меблів. У новій сучасній школі стоять старі меблі, що розвалюються на очах. Так само дико біля нової школи виглядає занедбаний стадіон, який не реконструювали. Не приведена в порядок і територія навколо школи - зробити це Олійник і Бондаренко просто забули", - йдеться в статті.

Як зазначається в матеріалі, статистика "успішності" за президентською програмою у Дніпропетровській області "дуже погана". Повільні темпи робіт, погана якість, зрив термінів і спроби відкривати недороблені об'єкти - "хронічні ознаки процесів, за які беруться названі чиновники". На 6 об'єктах будівництва оплата попередніх актів виконаних робіт надійшла підряднику тільки в останні 2-3 тижні, до цього об'єкт простоював значну кількість часу. На 3 об'єктах - оплата рахунків за актами приходить із затримкою і невеликими частинами.

Автор статті також згадав, що глава Дніпропетровської ОДА після призначення вляпався в "жовтий" скандал - він нібито брав участь в шоу для домогосподарок "Давай одружимося" на російському Першому каналі і залишився в базі російських кіномоделей, де вказано, що він готовий зніматися в рекламі нижньої білизни.

Крім цього джерело в ОДА підтвердив журналістам, що Олійник "займається вимаганням грошей з підрядників і дає команду оплачувати акти виконаних робіт тільки після того, як підрядники розрахуються попередньо з ним". В області циркулюють чутки про відкати в 20-25%, які Олійник "вимагає з будь-якого підрядника". Як доказ відсутності нормального фінансування будівництва об'єктів в області видання наводить порівняльну таблицю їх готовності за рік.