RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Одеській області за програмою Зеленського добудують міст, який веде порту Чорноморська

На мосту через Сухий Лиман, що будується у Одеській області, відбулися випробування на міцність в межах коригування проєкту.

Про це повідомляє Укравтодор.

"Проводиться навантаження шести великовантажних машин загальною масою 240 тонн на кожній із чотирьох опірни частин існуючої споруди. Було розміщено спеціальний датчик, і за допомогою комп’ютерного обладнання збиралася інформація щодо навантажень та впливу відповідно цих навантажень на існуючу споруду. Зараз ці дані обробляються і будуть використані при прийнятті майбутніх проєктних рішень", — розповів начальник Служби автомобільних доріг у Одеській області Дмитро Рибалка.

Основним завданням наразі є завершення проєктних робіт і отримання позитивного експертного звіту на кінець лютого — початок травня 2022 року. Після цього будуть оголошені торги щодо самого будівництво. Розпочати роботи планується у цьому році.

Міст через Сухий Лиман на трасі М-27 Одеса — Чорноморськ розпочали будувати ще у 2016 році, але не змогли завершити через брак коштів. У 2020 році від був переданий з комунальної власності Чорноморської міськради до державної та включений до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Але у травні 2021 року роботи довелося зупинити через виявлення деформацій, спричинених стабілізацією слабких ґрунтів основи земляного полотна на підходах до мосту.

У вересні 2021 року було оголошено тендер на коригування проєкту будівництва мосту через Сухий Лиман, який був розроблений на замовлення Чорноморської міськради, а у листопаді 2021 року укладено договір щодо коригування проєктної документації з Міжнародним проєктним інститутом.

Нагадаємо, що за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на кінець минулого року було зроблено понад 600 мостів в Україні.