RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На трасі між Києвом та Житомиром відкрили рух тимчасовою переправою біля Стоянки

У понеділок зранку поблизу Стоянки автівки рушили новозбудованою тимчасовою переправою через річку Ірпінь, вона працює у напрямках і Житомира, і Києва, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Це один з тих напрямків, де критично важливо було швидко відновити транспортний зв'язок, адже ще в перші дні російського вторгнення міст підірвали й сполучення зі столицею було розірвано", - зазначив він.

За його словами, практично з перших днів після звільнення Київщини Укравтодор розпочав працювати на критично важливих об'єктах. Пріоритетною в регіоні стала Житомирська траса, де не лише зруйнована інфраструктура, але й сама траса була полем битви.

У кооперації з військовими за 13 днів було зведено тимчасову білощебеневу дорогу з переправою через річку Ірпінь та встановлено дорожні знаки.

Дорогою можуть користуватись переважно легкові та маловантажні авто. Тому великоваговий транспорт поки буде користуватись вже наявними обхідними шляхами.

"Зазначу, що це тимчасове рішення, адже паралельно ведуться роботи з демонтажу зруйнованого мосту, і вже за кілька місяців плануємо побудувати та відкрити один проїзд новим мостом на трасі М-06", - сказав Кубраков.

Нагадаємо, що у Київській області йде відновлення інфраструктури, і, як повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, вже розчищено 125 км доріг та вулиць, 102 км Житомирської траси, прибрано 14 км траси М-07 Київ – Ковель, Р-30 під’їзд до Ірпеня – 2,8 км та ще 4 км траси Т-10-01 Ворзель – Забуччя – (Київ-Чоп).