RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

120 українських архітекторів зголосилися відбудувати Ірпінь

У четвер, 5 травня, 120 українських архітекторів приїхали до Ірпеня, який зазнав значних руйнувань від російської армії. На запрошення керівництва Ірпеня та Київської військової обласної адміністрації фахівці планують долучитись до планування стратегії з відновлення та розвитку міста.

Про це повідомив очільник Київської ОВА Олександр Павлюк.

"Окупанти цілеспрямовано знищували наші домівки, лікарні, школи, культурні споруди. Але ми все відновимо. У мене немає сумнівів в цьому, коли я бачу, скільки людей відгукнулися на заклик про допомогу. Вірю, що зможемо побудувати нову Київщину, ще більш розвинену та квітучу. Дякую кожному, хто сьогодні долучився до нашої команди відновлення області", - сказав Павлюк.

Під час візиту архітектори оглянули Ірпінь та оцінили рівень руйнувань. Наступним етапом стане планування нової стратегії розвитку міста.

"Дуже багато людей відгукнулося. Це говорить про те, що для кожного з нас важливо бути причетним до розбудови України. Вже сьогодні ви робите величезний внесок у відновленні Київщини, віддаючи свій час та частину енергії", - зазначив голова гуманітарного штабу Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що для післявоєнної відбудови населених пунктів планують створити спеціальний довідник.