RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

"Політичний шоу-сезон": в.о. міського голови Чернігова Ломако прокоментував обшуки в себе вдома

У вівторок, 5 вересня, співробітники СБУ проводили обшуки вдома у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако.

Про це він сам повідомив у Facebook.

Як зазначив посадовець, підставою обшуку СБУ назвали з’ясування деталей проекту Міжнародного комітету Червоного Хреста з відновлення обладнання паливоподачі на Чернігівській ТЕЦ, яке було зруйноване російськими окупантами. В.о. мера підкреслив, що проект фінансується та координується "Червоним хрестом", а місто не бере участі в розподілі коштів чи проведенні робіт.

"В мене вдома обшуки… Поки збирав дітей до школи, до мене завітала група представників СБУ. Будуть обшукувати квартиру… Питання схоже, термінове", - розповів Ломако.

Також він прокоментував рішення Шевченківського суда Києва, яке і стало підставою для слідчих дій: "На якій пісдтаві: рішення Шевченківського суду Києва. Він трошки далеко від Чернігова. Але чиновникам з центру, яким наше місто як кістка в горлі".

Він повідомив про скасування робочої наради: "О 8 ранку мала бути нарада з питань життєдіяльності міста. Шановні колеги, наради не буде – сьогодні центр починає політичний шоу-сезон".

До цього Ломако повідомляв про спроби правоохоронців 30 березня зірвати сесію Чернігівської міськради, "щоб заблокувати роботу місцевого самоврядування та передати повноваження обраної міської влади військовій адміністрації". Також Ломако повідомляв, що йому збираються вручити підозру, щоб відсторонити від посади.

Раніше вСБУ повідомили, що за процесуального керівництва ОГП проводили слідчі заходи у рамках кримінального провадження, що стосується зловживань на відновленні енергетичної інфраструктури України. Зокрема проводилися вдома у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако, а також ще в декількох областях, загалом понад 20 обшуків.