RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Поліція проводить обшуки у мера Ірпеня та в Ірпінській міськраді – місцеві ЗМІ

Національна поліція у Київській області проводить обшуки за місцем проживання Ірпінського міського голови Олександра Маркушина, начальниці відділу кадрів виконкому ІМР Тамари Халаім, головної бухгалтерки виконкому Христини Глужанець.

У міську раду поліція принесла ухвали на виїмку документів, повідомив телеканал ITV з посиланням на джерело в Ірпінській міській раді.

Під час обшуків було вилучено документацію щодо виведення у 2023 році 17 млн грн з міського бюджету Ірпеня через нарахування завищених зарплат певному колу працівників виконкому.

1 травня 2024 Олександр Маркушин відсторонив свого першого заступника Андрія Кравчука, який є одним із головних свідків у кримінальній справі по розкраданню бюджету через зарплати. Кравчук дав покази по справі, де працівникам ради нараховувалися завищені зарплати і премії, які в подальшому готівкою передавалися Маркушину через Тамару Халаім. Вона особисто отримала 1 657 567 грн зарплати за 2023 рік.

Крім організації зарплатної схеми, міський голова Ірпеня Олександр Маркушин є фігурантом ще 5 кримінальних проваджень.

Як повідомляють журналісти, "з виведених з бюджету коштів, зокрема, фінансувалася так звана неформальна "прес-служба" Маркушина, яку координувала співмешканка мера Юсупова Таїсія". Формальним приводом для комісії по відстороненню Кравчука стала заява депутата ІМР Артема Гуріна. Саме Гурін та члени його родини отримали 300 000 грн з міської програми для незахищених "Турбота".