RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

"Слуги" забрали все в громад, тепер просять чинити кримінал: експерт прокоментував пропозицію Безгіна

"Слуги народу" забрали у громад ресурси, а тепер вимагають від них знайти додаткові гроші для ЗСУ. При цьому закликають до порушення закону і кажуть про "амністію" для громад, наче ті є "арештантами".

Про це заявив народний депутат VIII скликання Борислав Береза, коментуючи публікацію "слуги" Безгіна щодо грошей громад.

"Нардеп "слуги народу" Безгін видав, дослівно: "Зараз всі громади, що мають додатковий фінансовий ресурс, мають підставити плече державі та додатково оперативно підтримати ЗСУ! Центральна влада має в свою чергу амністувати ті громади, що підтримують ЗСУ, навіть якщо це не зовсім відповідає закону!"… По-перше: з яких це пір у влади є повноваження АМНІСТУВАТИ громади? Вони що, АРЕШТАНТИ? По-друге: з яких це пір "слуги" вже публічно вимагають ПОРУШУВАТИ закон?", - заявив Борислав Береза.

Експерт обурений заявами представника президентської партії про "амністію" для громад та порушення закону: "Амністувати громади? Порушити закон? Пан Безгін щось дуже часто порушує закон, як для людини яка вже ходить під кримінальною статтею", - наголосив Береза.

Екснардеп нагадав, що минулого року у громад забрали гроші, передавши надходження від військового ПДФО до державного бюджету.

"В мене після поста Безгіна загалом питання до влади: а що ж сталося? Забрали всі ресурси в громад, забрали ПДФО, силовиків нацькували, фортифікацій ніяких не побудували, все розікрали, а тепер їхня величність "слуга народу" вимагають громади допомогти? А повернути гроші в бюджет з марафону і фінансування партій слуги не хочуть?" - наголосив Береза.