RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Розвідка дізналася, як російські військові на Донбасі мало не стратили свого офіцера

Українська розвідка розповіла, як російські військові на окупованому Донбасі намагалися здiйснити самосуд над своїм офіцером у зв’язку з неякісними патронами.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"Зафіксовані чергові випадки поставки з території РФ для використання в бойових діях боєприпасів, які потребують утилізації з урахуванням закінчення термінів придатності, мають ознаки псування і часткового руйнування і несуть відкриту небезпеку життю і здоров'ю особового складу", — наголошується в повідомленні.

"11 травня цього року військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ висловили відкрите обурення черговою партією патронів 70-х років випуску, 75 % яких під час стрільби дають осічку, і намагалися вчинити самосуд над офіцером, який супроводжував доставку цієї партії патронів з території Росії", — розповіли розвідники.

"Встановлено персональні дані військовослужбовця, що супроводжував боєприпаси: підполковник ЗС РФ Галанов Аюр Ердемович для незаконного перетину російсько-українського кордону на ділянці, яка тимчасово не контролюється Україною, використовував паспорт громадянина РФ 8102 401420", — повідомляють у розвідувальному відомстві.

"Для зниження напруги серед військовослужбовців 9 ошмсп мп командування 1 АК ЗС РФ віддало наказ на знищення всієї партії зіпсованих боєприпасів за допомогою підриву", — додали розвідники.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка доповіла, що в стані бойовиків на Донеччині почастішали випадки захворювання на СНIД.

Серед російських військовослужбовців на Донбасі зростає кількість охочих повернутися назад до Росії.