RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Закриття "Миротворця": в мережі скандалять через жорстке висловлювання заступника Стеця

Заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова погрожувала розправою волонтерам сайту "Миротворець", який опублікував список акредитованих в самопроголошених ДНР і ЛНР журналістів.

Про це Попова написала у коментарі до одного з записів в соціальній мережі Facebook.

"Проблема набула розмаху через глибини досконалої дурниці. Я до поширення проблеми за кордон відношення не маю. Про хакерів сказав Держдеп. Я перевела на російську те, що сказав їх спікер. А також фразу яка панувала між рядків у журналістки у Вашингтоні. Журналістка запитала: "так це (те що зробив Миротворець) кримінальний злочин?" І їй відповів речник Держдепу "не нам це вирішувати" (маючи на увазі що це вирішує суд)", — зазначила Попова.

"А Миротворець перед публікацією даних не подумав, що Держдеп буде захищати журналістів CNN? І раз не подумав, а потім зрозумів, то хай би так прямо і сказали: "Ступили, вибачте, видаляємо базу". Але вони ж вирішили ще позапугивать мене і журналістів. Ну ось тепер вони вибачаться перед нами, або отримають своє", — додала заступник міністра.

"Рейтинги підтримки на Шустері про "списки журналістів": у Саймона Островсого (журналіст Vice News із списку) дійшов до 95%, у Віки Бутенко (продюсер CNN) — до 80% (у першій частині до 97% у обох), у Антона Геращенка — до 29%", — написала Попова у своєму Facebook раніше.

"Довго думав, чи варто коментувати конфлікт, який розгортається навколо OSINT проекту Миротворець, який займається узагальненням даних терористів в зоні АТО. Але, побачивши текст від заступника міністра інформполітики Тетяни Попової, в якому вона загрожує волонтерам, які ризикують заради України: "Ну ось тепер вони вибачаться перед нами, або отримають своє", у мене немає сумнівів. Пані Тетяна Попова, я не знаю, якої країни ви вважаєте себе заступник міністра інформполітики, але ця країна - точно не Україна! Я знаю, як багато корисних речей намагаються робити ваші колеги з МІП, не маючи в реальності ні фінансування, ні повноважень, якими їх наділяє в своїй уяві суспільну думку. А те, що робите ви — повністю протилежне тому, що повинно бути вашою роботою", — коментує у своєму Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"Тетяна Попова продовжує палити напалмом. "Подивіться, нас на Шустері підтримали 95% осіб, а Антон Геращенко тільки 29". І це, на її думку, щось означає. Дивна у Тетяни логіка. Спочатку вона не відрізняє контактні дані від персональних. Я ось за своє життя роздав, ймовірно, кілька тисяч своїх візиток, це ж що ж тепер, кожен хто опублікує мої дані порушить закон про персональних даних, чи що? "А потім репрезентативні дані від нерепрезентативных відрізнити не може. Але я вітаю МІП. Вони добилися такого ж схвалення у Шустера, як часто буває у Тимошенко і Лещенко. Гарна компанія", — пише у своєму Facebook Юрій Богданов.

Як повідомляв "Апостроф", новина про закриття відомого українського інтернет-ресурсу "Миротворець" викликала величезний ажіотаж у соцмережах.

Читайте також матеріал "Апостроф": "Миротворець" отвоевался: обурення журналістів призвело до закриття ресурсу.