RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Перейменування Дніпропетровська: стали відомі важливі деталі

Незважаючи на перейменування міста Дніпропетровськ на Дніпро, відповідна область поки що буде називатися Дніпропетровською, оскільки під такою назвою вона згадується в Конституції.

Про це повідомив директор Інституту пам'яті України Володимир Вятрович, передає УП.

"Дніпропетровська область згадується в Конституції, тому для її перейменування треба змінити Конституцію", – сказав він.

За його словами, це саме стосується і майбутнього перейменування Кіровограда.

Вятрович додав, що відповідні зміни до Основного закону будуть підготовлені та подані до парламенту. За його словами, прийняття цих змін очікується одночасно з іншими змінами до Конституції, які наразі готуються в Україні — щодо децентралізації та судової реформи.

Коментуючи перейменування районного центру Дніпродзержинськ на Кам'янське, він заявив, що в цьому випадку назву району було змінено автоматично, оскільки район в Конституції не згадується.

"Важливе уточнення — нова назва Дніпропетровська російською пишеться так: "Днипро", — написав Вятрович також у своєму Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі українці неоднозначно відреагували на перейменування Дніпропетровська на Дніпро відповідно до закону про декомунізацію.