RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Ватажок ДНР пригрозив вбивством Порошенко

Ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко пригрозив вбивством без суду "особам, винним у військових злочинах проти жителів Донбасу", одним з яких терорист називає президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє сепаратистське агентство ДАН.

"Вони мають бути засуджені і покарані в законному порядку, однак цим можливі методи відплати не обмежуються", — сказав Захарченко в ході "прямої лінії" з мешканцями Херсонської області.

"Ми зараз збираємо матеріали для звинувачення у військових злочинах тих політиків і військових в Україні, які їх вчинили. Хоча ми пам'ятаємо, що є ще "ізраїльський варіант". Тобто, якщо очевидного злочинця неможливо покарати за рішенням суду, то відплата його все одно наздожене, так чи інакше", — заявив ватажок бойовиків.

При цьому Захарченко підкреслив безумовний пріоритет переслідування "військових злочинців" в "судовому порядку". "Знаєте, чим відрізняються нормальні люди від військових злочинців? Тим, що військові злочинці вішають неугодних їм людей на свій розсуд, а нормальні люди — за рішенням суду", — резюмував Захарченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, під час "прямої лінії" з жителями Одеси, Захарченко відповів на питання про можливий замах на Порошенка. Лідер терористів заявив, що не збирається організовувати ліквідацію президента України. "Ми отримаємо військову перемогу і будемо звертатися з Порошенком як з переможеним. Тобто тоді судити його будемо ми", — заявив Захарченко.