RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Новина про обов'язковий гімн України спричинила ажіотаж

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив про те, що українські радіостанції зобов'яжуть запускати в ефір гімн України два рази на день, вранці та ввечері.

Про це Артеменко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Не все було так погано в Радянському Союзі. Колишня Компартія (земля їй пухом) виховувала своїх громадян у дусі відданості державі і народу. Щодня ефір державного радіо починався з гімну СРСР і закінчувався ним. Так виховувався патріотизм. Наприклад, зараз у США традицією є запуск гімну о 24:00. І це не просто сухий традиціоналізм або нав'язування, це рівень культури і виховання справжніх патріотичних громадян. В Україні деякі радіостанції також запускають в ефірах гімн. Але це поодинокі випадки", — зазначив голова Нацради.

"Я звернувся до Радiокомiтету, який об'єднує найпотужніші радіостанції України, розглянути можливість запуску в ефір гімну України вранці та ввечері. Як мені стало відомо, Радіокомітет одностайно підтримав цю пропозицію і завтра планує презентувати про це реліз (інсайдерська інформація)", — повідомляє Артеменко.

"Спасибі, колеги! Сподіваюся, що цю ініціативу радійників підхоплять і впровадять і телевізійники. Мрію про той час, коли кожен громадянин буде шалено пишатися своєю країною, незалежно від того, це наша Україна або США. Щоб в ефірах радіо і телебачення звучав гімн, а на подвір'ях майорів синьо-жовтий прапор", — додає чиновник.

Його заява спричинила хвилю несхвалення.

"Врятуйте державу від колишніх комсомольців, які інших методів, крім радянських, просто не знають", "Я вас благаю — не робіть цього! Ну чистий Радянський Союз!", "Совок жив, совок живий, совок буде жити, б**ь", "Якщо його поставити на всіх ефірах вранці і ввечері — у людей алергія буде вже через тиждень — всі будуть ненавидіти! Ви з глузду з'їхали? Ви розумієте наслідки??? Вся вата Криму і Донбасу вбиває наших пацанів з аргументом, що після Майдану Парубій перше, що зробив, — хотів заборонити російську! Ви розумієте, який подарунок РашаЗМІ робите таким рішенням?", "Привіт, Совок! Ось і всі "реформи країни": гімн вранці і вечорами. "Собаче серце" перегляньте", "Пишатися" можна і без гімнів уранці: а коли переможена корупція та економіка зростає. Нє? Або з голою ж**ою, з голодними пенсіонерами, з мільярдерами, які шляхом розкрадання бюджету оббирають населення, але з вишиванкою і примусом — гімном", "Час вже до Пхеньяну за досвідом", "Таких, як Артеменко, треба гнати брудними ганчірками до кордону російського. Ох і дурень радянський, купи собі плеєр і слухай, що хочеш", — реагують користувачі Facebook.

Також активно коментують нововведення на сайті "Кореспондент". Там новина про обов'язковий український гімн зібрала більше 200 коментарів, більшість з них також несхвальні.

"Хлопців, так це вже було років 30 тому. Гімн о 6:00 і 18:00. Люструвати цього чувака, знову заганяє неньку в совок", "Ну, нарешті, ми так чекали, так чекали, реальне поліпшення життя пішло", "- Алло, Слава Україні, це СБУ? - Героям слава, так, це СБУ. - Мій сусід не включає радіо і не слухає гімн!", "А не будуть слухати — не купимо газ", "А де раніше був Юрій Артеменко? У дурці лікувався?", "Тепер як в країні-агресора починається боротьба телевізора з холодильником?", "А громадянам слухати один раз замість сніданку, і коли платиш комуналку", — коментують користувачі сайту.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно депутат російської Держдуми Роман Худяков звернувся до Міністерства юстиції РФ з проханням визнати український гімн екстремістським і заборонити його. Така ініціатива спричинила ажіотаж у росіян.