RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ідея заборонити в РФ український гімн викликала ажіотаж у путінцев

Ініціатива депутата російської Держдуми Романа Худякова визнати український гімн екстремістським і заборонити його викликала бурхливе обговорення у росіян, якi подiляють політику президента РФ Володимира Путіна.

Новину обговорюють відвідувачі популярного в РФ інформаційного ресурсу Lenta.ru.

Деякі з них зустріли її зі схваленням.

"Це не гімн, це стогін, страждання і завивання. Ну що ж, захотіли великоукри встати на шлях страждань, за типом триебалтiв — туди їм дорога", "Щоб інша країна поминалась в гімні — такого маразму ніде напевно немає", "Шеня вмерла у каміна" це гарна пісня про країну, яка ще не подохла, але вже пахне", "Дуже потішно спостерігати за тим, як стадо косорилих селюкiв подвивають свій гімн", "Однак круто! Український гімн зараз офіційно визнають непотребщиной. Ось це буде вибух!", "Коли хор, тоді особлива жесть. вони як мухи, траурно дзижчать мухи", "Гімн України зашкварен. Сьогодні довели", "Для того, щоб завивалось легше і від душі, хохляки повинні страждати!", "Заупокійний гімн нині покійної Україні дуже підходить", — знущаються над українським гімном росіяни.

Втім, прддержали ідею Худякова не всі.

"Депутат Держдуми від фракції ЛДПР Роман Худяков по-моєму за дарма проїдає 500 тисяч в місяць з моїх у тому числі податків, очі нехай відверне від України і поверне в бік Росії. Для України у нас є МЗС", "Його вже поперли з ЛДПР. Малий страждає недоумством. Що варто його пропозицію заборонити сто рублів і що купюра повинна мати маркування "18+", "Ідіот! Не, серйозно, я розумію у каклов ідіотизм, але ця пурга не пройде", — пишуть росіяни.

Один з коментаторів розглянув російський гімн з точки зору екстремізму.

"Я вбачаю екстремізм у рядках "Від південних морів до полярного краю розкинулися наші ліси і поля" як посягання на території країн Середземномор'я і на території країн Скандинавії. У рядку "Збережена богом рідна земля" — образу почуттів віруючих, зокрема буддистів, а також многобожцiв", — зазначив він.

Нагадаємо, депутат російської Держдуми Роман Худяков звернувся в Міністерство юстиції РФ з проханням визнати український гімн і вірш поета Павла Чубинського екстремістськими матеріалами. Він заявив, що треба або заборонити гімн України на території Росії, або "нехай українська сторона його переробить".

Як повідомляв "Апостроф", раніше режисер з Дніпропетровська Володимир Остапчук заспівав гімн України на Красній площі у Москві, а також гімн Росії на Майдані в Києві.