RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося відео "втечі" Героя України, який попався на хабарі

У мережі з'явилося відео, на якому показана "втеча" затриманого на хабарі першого заступника губернатора Миколаївської області, Героя України Миколи Романчука.

Про це повідомляє Преступности.НЕТ.

Автомобіль, на якому Герой України Микола Романчук виїхав з одеської лікарні, в'їхав у Миколаїв і рухався по центру міста, порушуючи Правила дорожнього руху.

"Автомобіль їде по центру Миколаєва, при цьому, грубо порушує Правила дорожнього руху, перевищує швидкість. Деколи, швидкість сягала 120 кілометрів на годину. Робив петлі", — повідомив журналіст.

В результаті автомобіль заїхав у двір житлового будинку на вулиці Маршала Василевського, де спеціально розвернувся, щоб піти з поля зору журналістів. При цьому по дорозі у дворі він сильно розігнався, після чого зупинився прямо перед автомобілем з журналістами. В цей момент до Денису Романчуку підійшла жінка, яка сиділа з кількома маленькими дітьми на майданчику і сказала йому: "Це нормально так їздити, тут діти?". Після цього Романчук рушив на виїзд з двору і зник.

За словами жінки, на задніх сидіннях вона не бачила нікого — попереду ж сидів сам водій і молода дівчина на передньому пасажирському сидінні.

Журналісти повідомили про подію в поліцію, зателефонувавши "102". Однак, через 20 хвилин після двох дзвінків з'ясувалося, що у нарядів патрульної поліції немає орієнтування на даний автомобіль. У результаті вже після того, як журналісти передали інформацію про події патрульним поліцейським, вони приступили до пошуку автомобіля.

"Триває епопея з затриманням силами СБУ першого заступника губернатора Миколаївської області Миколи Романчука. Як відомо на вихідних його взяли за підозрою в отриманні через посередника за прізвищем Овчар — хабарі у $90 тисяч. Вчора в суді представники військової прокуратури, які чомусь здійснюють процесуальне керівництво у цій справі, хоча Романчук до армії відношення не має, намагалися заарештувати затриманого чиновника в Приморському суді Одеси. Проте захист застосувала заїжджений прийом з хворобою клієнта і в результаті суд відклав розгляд клопотання, хоча процесуальний строк затримання за ст. 208 КПК не може бути більше 72 годин", — пише Страна.uа.

"В результаті Романчука відвезла "швидка" з високим тиском прямо із залу суду. Тим часом закінчився термін затримання і формально зараз Романчук вільна людина. Цим він і скористався і поїхав з 3-ї лікарні в Одесі в невідомому напрямку. З юридичної точки зору все гладко — йому не обрали запобіжний захід і він не може бути обмежений у рухах. Тобто навіть він не втік. А просто пішов по своїх справах. Вільна людина у вільній країні", — наголошується в публікації.

Як повідомляв "Апостроф", Микола Романчук самостійно виїхав з 3-ї міської лікарні Одеси на машині.

Раніше українські журналісти з'ясували подробиці щодо нерухомості, якою володіє затриманий на хабарі перший заступник губернатора Миколаївської області, герой України Микола Романчук.