RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Савченко зробила нову заяву щодо переговорів з ватажками бойовиків на Донбасі

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко заявила, що готова вести переговори про звільнення полонених українських військовослужбовців з ватажками бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР", проти яких воювала на фронті, але не з політиками.

Про це Савченко сказала в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я готова говорити з тими людьми, з якими я зустрічалася в бою. Якщо я зустрічалася особисто з Ігорем Плотницьким (глава так званої ЛНР Ігор Плотницький – ред), то я знаю, що з цією людиною можна говорити, тому що, принаймні, він знає, про що говорить, бо він там був. Я чула, що воював Захарченко (глава так званої ДНР Олександр Захарченко – ред), особисто я з ним не стикалася, але хлопці розповідали, що так, він дійсно... Тобто я готова говорити про війну і про обмін полоненими з людьми, які безпосередньо знають, що таке ціна життя людини", — заявила нардеп.

У той же час вона зазначила, що не хоче розмовляти з тими, "хто хоче бачити себе політиками так званої "ЛНР" і "ДНР".

"Я не знаю, хто такий Пушилин (так званий "повпред" ДНР Денис Пушилин – ред). Так, я його бачила по російському телебаченню. Я можу зробити висновок, що це російська маріонетка. Все з того, що я бачила. Я не хочу розмовляти з Пушилиным. Я не хочу розмовляти на "мінській майданчику". Я хочу розмовляти з людьми буквально з поля бою", — підкреслила Савченко.

Вона також зазначила, що за чутками, Захарченко збирався її "шльопнути".

Савченко також повідомила, що особисто не знайома з лідером громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук. "Я не знайома з ним взагалі. Я знаю, що з ним пов'язувалась моя сестра. Тому що вона так само, як і я, готова говорити з чортом заради мого звільнення. А я — заради кожного хлопця, який там залишається. І я так само не бажаю зла тим хлопцям, які залишаються тут. Мається на увазі військовополонені. Я вважаю, що обмін всіх на всіх має бути, замирення повинно бути, якісь певні амністії повинні бути", — сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський публіцист Леонід Радзіховський прокоментував ймовірність переговорів по Донбасу між українською льотчицею і нардепом Надією Савченко і ватажком самопроголошеної ДНР Олександром Захарченко.