RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Савченко дала оцінку менталітету росіян

Українська льотчиця та народний депутат Надія Савченко заявила, що, на відміну від українців, росіянам треба більше кланятися.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Радіо Свобода", зазначивши, що не відчуває ненависті до російського народу.

За словами Савченко, в Росії "живуть хороші люди", які не заслужили того, щоб ними правила така "падлюка" як Володимир Путін.

"Як я можу ненавидіти 120 мільйонів або 140 мільйонів людей? Розумієте, там є різні люди, і я до людей завжди ставлюся нормально. Те, що має Росія зараз… Знаєте, так, менталітети – різні: їм все-таки, напевно, потрібно більше кланятися. Українцям треба більше гордо тримати голову – ми трохи інші. Але мені все одно шкода, що люди кланяються – невже ви думаєте, що я не чула цих думок, що почали піднімати Крим, і навіть ті самі охоронці кривлять обличчя, опускають очі, коли розуміють, що їм від цього стає жити гірше. Це – європейська частина Росії. Що говорити про тих людей, що живуть десь там у глибокій Росії, про них взагалі ніхто не дбає", – сказала нардеп.

На питання про те, чи можливе в далекому майбутньому мирне співіснування українців і росіян, вона відповіла: "Я вам скажу, що так, зараз нам дуже сильно болить. У нас є в душі, у кожного, що пред’явити Росії, а росіяни думають, що у них є якісь претензії до нас. Ми ніколи не будемо братерським народом, як раніше. Так багато родичів, багато мішанини крові і все таке решта, але давайте краще бути добрими сусідами, ніж поганими братами. Я вважаю, що це можливо. І я вважаю, що це ще більш можливо, якщо будуть змінюватися лідери. Не може один лідер керувати країною довічно, цього не потрібно. Я вважаю, свіжа кров повинна приходити, перезапускатися, і так само буде в Росії. В Росії є люди, є рухи. Їм важко, тому що пресинг там жорстокий. Але я думаю, що все ж таки у майбутньому це можливо".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Савченко висловилася щодо своїх амбіцій стати президентом України.