RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

"Правий сектор" відреагував на загибель Слiпака, показавши відео його кращої арії

В організації "Правий сектор", добровольцем якої був загиблий сьогодні на Донбасі оперний співак Василь Сліпак, відреагували на загибель бійця і показали кращу оперну арію в його виконанні.

Повідомлення про загибель Слiпака опубліковано на офіційному сайті ПС.

"Василь Сліпак, оперний співак зі світовим ім'ям, один з кращих баритонів світу, 19 років жив і працював у Франції, був солістом Паризької опери, але з початком російської агресії кинув європейську кар'єру і повернувся захищати Україну, загинув на фронті під Донецьком в лавах "Правого сектору", — наголошується в повідомленні.

"Воїн-доброволець Василь Сліпак став зразком українського патріота. Він обрав собі псевдонім "Міф" — це скорочено від Мефістофель з опери "Фауст". Він не був професійним солдатом, він був співаком. (Його улюблена арія Мефістофеля.) А ось арія "Тореадор", за виконання якої Василь отримав приз "Кращий чоловічий виступ" на міжнародному фестивалі оперних співаків у Армеле і бурхливу овацію глядачів", — зазначили в ПС.

"Василь Сліпак, великий артист загинув як воїн. Як великий захисник свого народу. Це величезна втрата для кожного з нас. Про нього будуть писати книги, називати вулиці, проводити концерти і розповідати в школах і консерваторіях... Вічна пам'ять, друже "Міф", ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твою жертву заради України", — додали в організації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилося зроблене в зоні АТО відео, на якому зображений оперний співак Василь Сліпак.