RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні викрили путінський фейк про лікаря-ката на Донбасі

В Україні спростували фейк російських прокремлівських ЗМІ про те, що лікар-реаніматолог Олександр Чернов, який працював в окупованому бойовиками Єнакієве (Донецька область), нібито вводив пацієнтам бойовикам смертельні дози ліків.

Згідно з сюжетом телеканалу "Росія", лікар вводив пораненим бойовикам смертельні ін'єкції. Крім того, лікаря звинуватили в закликах відмовитися від клятви Гіппократа і "служити фашистській українській владі".

Насправді в інтерв'ю UkrLife.tv Олександр Чернов розповів, як він працював в окупованому місті Єнакієве разом з іншими лікарями. І в ньому не йшлося про вбивства, як стверджують російські ЗМІ.

"Фактично української влади там вже не було, вже розпочався перехід до самовладдя, перехід до управління на місцях, керований так званою "владою Новоросії", яка була створена і курирувалася з Москви", – говорить Чернов, передає "Радіо Свобода".

Лікарі міської клінічної лікарні №1 в місті Єнакієве назвали сюжет каналу "Росія" нісенітницею. "Це піар боягуза. По-іншому охарактеризувати не можу. Можу сказати гірше: це маячня. Такого бути не могло", – сказав журналістам завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Данило Єльяшов.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі показали, яким чином в Росії створюються фейкові сюжети, показавши як приклад фрагмент програми одного з головних пропагандистів Кремля, російського телеведучого Дмитра Кисельова.