RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні спрогнозували протести через рішення Польщі по кордону

Глава прес-служби Державної прикордонної служби України Олег Слободян оголосив про те, що з 4 липня Польща прийняла рішення призупинити малий прикордонний рух з Україною.

Про це Слободян написав у своєму Facebook.

"Відповідно до дипломатичної ноти Міністерства закордонних справ Республіки Польща з 04 липня 2016 року буде призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в’їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Республіки Польща.", - пише він.

"Польська сторона призупиняє застосування статті 3 пункту 1 Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху. Відповідно до цього, в ніч з 03 на 04 липня 2016 року з 01:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон з Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон тільки на загальних підставах та документах визначених польською стороною (паспортні документи та віза).", - повідомляє Слободян.

У відповідь на це український журналіст Юрій Повх спрогнозував акції протестів серед тих українців, які годувалися за рахунок постійних переміщень через кордон на пільгових умовах

"Круть, хто не годується з мішочного туризму - зітхнуть з полегшенням. А от щодо несунів... вангую акції непокори, їдко підтримані усіляким непотрібом типу оппоблоку, росемісарів та іншого лайна.", - написав Повх в коментарях до публікації Слободяна в соцмережі.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому в Тернопільській області співробітники Держприкордонслужби України спільно з прикордонниками Польщі провели спецоперацію із затримання контрабандистів, які намагалися перевезти в Польщу величезну партію сигарет.