RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Справа айдарiвця "Баті": журналістка зробила різку заяву про його злочини

Журналістка Ольга Решетилова різко висловилася щодо справи учасника батальйону "Айдар" Валентина Лихолiта з позивним "Батя", екс-командира народного депутата Надії Савченко.

Про це Решетилова написала на своїй сторінці в Facebook.

"Рубіж і Батя — не патріоти-добровольці, а бандоси, тісно пов'язані з ригамi (екс-регіоналами-ред). Група Рубєжа охороняла власність Дунаєва — колишнього мера Лисичанська, а нині нардепа від Оппоблока, на заводі якого в 2014 році затишно розташувалася база Мозкового", — заявила вона.

Крім того, тільки за відомим мені даними, на групі Кордону, крім мародерства, рекету, розбою, ще є той горезвісний наркотрафік, про який всі говорять, але ніхто не може знайти. Ну і саме Кордону батьки Шабрацкого звинувачують у вбивстві сина. Татко в СБУ Кордону лежить ще з 1990-х років, але природна хитрість і високий дах дозволяли йому досі бути на волі. І не виключено, що витягнуть його і зараз", — зазначає журналістка.

"Про Батю я знаю значно менше. Мародерили жорстко, знаю, як вивозили в ліс СТОшника, коли їм не сподобалося, як відремонтував машину, знаю, що "брали" членів сімей тих, кого вважали сєпарами. У будь-якому випадку, перш, ніж писати "патріотів зливають", поцікавтеся у колишніх бійців, що представляв собою "Айдар" зразка 2014-15 років. Але найцікавіше в цьому всім, кому належала ідея створення батальйону і чиї інтереси він захищав", — пише Решетилова.

"Так, "шиті" справ на військовослужбовців більш ніж достатньо. Але це точно не той випадок. Для того, щоб довести справу Рубєжа до арешту, дуже багатьом людям довелося поборотися з впливами нардепів і високопоставлених чиновників. І не тому, що Кордон для них такий безцінний, а тому що він дуже багато цікавого може розповісти слідству", — підсумовує журналістка.

Нагадаємо, що Лихолiта затримали за заявою лідера сепаратистів Сєвєродонецька — колишнього мера міста і його заступників. За їх словами, бійці цього командира відняли у них фотоапарат та інші цінності.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео, на якому показано, як депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, арестовавшего Валентина Лихолiта.