RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

З'явився повний набір зображень нової форми армії України

Один з авторів створення концепції нової форми для армії України, журналіст Віталій Гайдукевич показав, як виглядає обновка.

Ескізи нової форми Гайдукевич опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Перш за все — її ще доповнять речі для плавскладу та флотські знаки відмінності. Думаю, флот зведемо до окремої галереї. Швидше за все, будемо у флоті мати тужурку для плавскладу, чорний кітель загального крою для всіх інших. А ось парадний кітель флотський може бути для всіх білий однобортний, з коміром стійкою і знаками розрізнення на погонах", — зазначив журналіст.

"Беретнi знаки, петличні арматури, інша металева (!) фурнітура — думаю, в процесі виготовлення майстер моделей може з'явитися певна правка у разі технологічної необхидимоси, скажімо, для кріплення. Оскільки в кріпленні можуть бути варіанти", — додав Гайдукевич.

"Те, що буде підготовлено на 24 серпня, фактично стає тестовим носінням. За результатами піде поетапне переодягання всіх. З яким кроком будуть видавати сорочку або кітель повсякденний? Не знаю. Першим переодягнуть президентський полк, тому що почесний караул повинен мати парадний стрій і на холодну пору року", — повідомив журналіст.

"Все робиться з коліс. Ми попереджали, що буде такий поспіх напередодні річниці, нас ніхто не чув. Нині традиційний аврал", — додав Гайдукевич.

Фото з Facebook Віталія Гайдукевича

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Віталій Гайдукевич вважає, що нові берети можуть викликати опір в лавах морської піхоти і десантників.