RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У мережі обурюються через інцидент з підозрюваними у вбивстві Бузіни

Користувачі соціальних мереж обурені побиттям співробітниками спецпідрозділу "Корд" 12 липня Андрія Медведька та Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві відомого українського журналіста та публіциста Олеся Бузіни.

Про це люди пишуть на своїх сторінках в Facebook.

"Авакавські пси. Калічать і вбивають українців. Захищають ходу на Київ п'ятої колони "Мордора". А ще продовжують вірмено-українські війни у фейсбуці. Звісно коштом українців...", - написав депутат Київради від партії "Свобода" Юрій Сиротюк.

У прес-службі Генпрокуратури інцидент з Медведьком та Поліщуком пояснили тим, що вони неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки для проведення експертного дослідження.

"Зазначимо, що процедура відбору зразків відбулася за присутності адвокатів А.Медведька та Д. Поліщука, із дотриманням вимог КПК України та забезпеченням прав і свобод підозрюваних. Документування перебігу слідчої дії здійснювалося у присутності понятих та за допомогою відеофіксації. Зауважимо також, що біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності освідуваної людини", - заявили в ГПУ.

Як повідомляв "Апостроф", Медведько і Поліщук перебувають у лікарні. Також стало відомо про затримання активіста, бійця полку "Миротворець" Сергія Бондаря.