RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про побиття підозрюваних у вбивстві Бузини: опубліковані фото та відео

У Києві в будівлі слідчого управління прокуратури співробітники спецпідрозділу "Корд" за участю лікарів побили Андрія Медведька і Дениса Поліщука, підозрюваних у вбивстві відомого українського журналіста та публіциста Олеся Бузіни.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Ігор Луценко.

За його словами, також напали на адвокатів Медведька і Поліщука.

"Сьогодні, 12 червня 2016 року грубим порушенням законних прав та інтересів Медведька Андрія Олександровича та Поліщука Дениса Валерійовича було побито працівниками "Корду", співробітниками прокуратури Сорокою, Сотніченко, за участю двух "лікарів", які порушили клятву Гіппократа, побили Медведька і Поліщука, їхніх адвокатів, заблокували в приміщені Медведька і Поліщука, відібрали примусово зразки крові і зразки слини, які вони відмовлялися надавати. Все це відбувалось без участі їхніх адвокатів, яких тримали кожного по 30 працівників "Корд", - написав нардеп.

У групі "C14 news" у Facebook повідомляють, що спецназівці затримали ще двох активістів, серед них Сергій Бондар, боєць полку "Миротворець". В групі також поінформували, що Медведько і Поліщук перебувають у лікарні.

"Медведько і Поліщук в лікарні. НЕ ЗАТРИМАНІ. Медведько і Поліщук добряче відлуплені, синці, гематоми, але немає переломів! Сергій Бондар, боєць полку "Миротворець", якому КОРД зламали носа і вибили зуби після викрадення з-під УБОП(де катували Медведька і Поліщука) в Голосіївську РУВС разом з ще одним активістом. Причину затримання ще не придумали. Сергій НІКОГО не бив, не порушував порядок. Він лише приїхав з іншими активістами під УБОП де чекав депутатів, але їх викрали і побили разом ще з одним активістом. Інші хлопці та дівчата утекли від КОРДу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співробітників "Корд" на вулиці Байковій затримано активістами і народними депутатами.

Телеканал "112" повідомляє, що активісти разом з нардепом Володимиром Парасюком пробили шини автобусу поліції, який чергував біля будівлі прокуратури.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому ГПУ передала розслідування вбивства Бузіни в Одесу. Пізніше його повернули назад в ГПУ.