RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В УПЦ КП пояснили, як скандальний хресний хід на Київ грає на руку Путіну

Речник Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) архієпископ Євстратій (Зоря) розповів про те, як скандальний хрестний хід парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) допомагає утвердженню ідеї "російського світу" в Україні.

Про це архієпископ розповів у коментарі "Гордон".

"Основна мета хресного ходу – продемонструвати вплив Московського патріархату в Україні і об'єднати своїх прихильників навколо керівництва цієї церкви. Також вони хочуть показати Константинопольському патріархату, що нібито в Україні існує велика кількість віруючих, які бажають залишатися під контролем Москви. І тому не потрібно визнавати автокефалію Української церкви. Це неоголошені завдання. А публічно вони заявляють, що нібито виступають за мир", – зазначив Зоря.

За його словами, учасники хресного ходу навіть не моляться за Україну.

"Предстоятелем УПЦ МП митрополитом Онуфрієм затверджено текст спеціальної молитви для учасників цього хресного ходу. Але в ньому навіть немає слова "Україна". Мова там йде про припинення міжусобної брані. Але в церковній мові для визначення зовнішньої агресії вживається словосполучення "нашестя чужинців", а для громадянської війни – як раз "міжусобна боротьба" або "крамола". Таким чином, вони вселяють людям думку, що в країні нібито йде громадянська війна. Хресний хід у Києві буде не за світ, а за "російський світ", – підкреслив Зоря.

Як повідомляв "Апостроф", кілька днів тому міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про те, що побоюється можливості теракту, коли парафіяни УПЦ МП дійдуть до Києва.

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm опублікували доказ того, що деякі учасники хресної ходи брали участь у війні на Донбасі на стороні проросійських бойовиків.