RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Хресний хід на Київ: розкрилися скандальні дані про учасників

Волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm опублікували докази того, що деякі учасники хресного ходу парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ брали участь у війні на Донбасі на стороні проросійських бойовиків.

"Так званий Всеукраїнський Хресний хід, організований Московським патріархатом, вже в розпалі і триватиме до 27 липня 2016 року та завершиться у Києві напередодні святкування Дня хрещення Київської Русі. У заході бере участь майже тисяча осіб. В ході моніторингу профілів соцмереж російських бойовиків і військових злочинців волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm виявили посвідчення громадянина Росії Важенцева Едуарда Анатолійовича, видане Єкатеринбурзьким єпархіальним управлінням Свято-Троїцького Собору Російської Православної Церкви Московського Патріархату...", - написав на своїй сторінці в Facebook волонтер Іраклі Комахідзе.

"Після детального вивчення даних, отриманих з профілю Важенцева, стає очевидно, що як мінімум, у 2014 році Едуард Важенцев перебував у лавах російських окупаційних військ на Донбасі, беручи активну участь у захопленні українських територій і міст. Те, що на руках Едуарда Важенцева є кров громадян України, не викликає сумніву", - пишуть на сайті волонтерів.

"Британський журналіст оприлюднив фото священика з автоматом в Донецьку. Британський журналіст Грехем Філліпс, який працює на російське телебачення, підтримує ДНР. Судячи по георгіївським ленточкам і камуфляжному одягу інших відвідувачів кафе, священик — прихильник бойовиків. До того ж з-під ряси священнослужителя видно камуфляж," — пишуть у волонтерів.

Скріншоти і фото з сайту Informnapalm

"Таких фактів дуже багато, і ця інформація легко знаходиться в інтернеті. Тоді, в 2014 році, фактично вся Росія і її громадяни були запаморочені приєднанням Криму і тріумфальною ходою "російського миру" за українським півостровом. Російська православна церква не залишилася осторонь, і в багатьох проповідях Московського Патріархату звучали слова, що прославляли крадіжку чужих територій і вигнання громадян сусідньої країни зі своїх рідних місць. Служителі релігії пішли ще далі, і в мережі можна знайти сотні фотографій людей у рясах, які нахабно і не ховаючись позували зі зброєю в руках, відкрито підтримуючи окупацію українських міст і територій. Сьогодні "російський світ" знову причаївся і почав діяти підступно, використовуючи різні маски", - підсумовують волонтери.

Як повідомляв "Апостроф", український політолог Олеся Яхно-Бєлковська пояснила промах Росії у зв'язку з хресним ходом парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ.