RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Скандальний хресний хід на Київ: в УПЦ КП зробили тривожну заяву

Речник Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) архієпископ Євстратій (Зоря) розповів про те, чому українці бояться скандального хресного ходу парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) на Київ, нагадавши, як екс-ватажок бойовиків Слов'янська Ігор Гиркин (Стрільців) привозив в січні 2014 року в Україну псевдореліквію "Дари волхвів".

Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.

"Все більше людей розуміють, яку роль в Україні відіграє церква Московського патріархату. Ця хода офіційно оголошена як акція світу, єднання України, але, насправді, вона розділяє країну. Є багато людей, які просто бояться дій МП. Вони бояться, що під виглядом хресного ходу можуть прийти люди схожі на Гіркіна. Адже, коли привозили "Дари волхвів", цю псевдореліквію, в Україну, то в охороні був Гіркін", — сказав архієпископ.

Він також нагадав, що московський патріархат причетний до анексії Криму і конфлікту на Донбасі.

"Московський патріархат зробив багато для анексії Росією Криму. Потім на блокпостах бойовиків перед Слов'янському стояли бабусі з іконами. Виводило їх туди теж місцеве духовенство Московського патріархату. На Донбасі в храмах були склади зброї, про що є багато свідчень, тобто, МП логістично допомагав російським військовим структурам. На початковому етапі окупації Криму і Донбасу їх священики відкрито допомагали окупантам. Таке не може не турбувати", — зазначив Зоря.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зоря пояснив, як скандальний хрещений хід парафіян УПЦ МП допомагає утвердженню ідеї "російського свту" в Україні.